IMF:

- Turistavhengige land rammes av usikkerhet

Krigen mellom Israel og Hamas påvirker økonomien til landene i regionen, advarer Det internasjonale pengefondet (IMF).

Gaza by ligger i stor grad i ruiner. Krigen kan legge økonomier i regionen i ruiner også hvis den blir langvarig. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB
Gaza by ligger i stor grad i ruiner. Krigen kan legge økonomier i regionen i ruiner også hvis den blir langvarig. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi ser på naboland som Egypt, Libanon og Jordan. Der er påvirkningen allerede synlig, sier IMF-sjef Kristalina Georgieva.

Flere land i regionen hadde en vaklende økonomi allerede før krigen. Wall Street-giganter har advart mot at verdensøkonomien kan få et hardt slag hvis krigen påvirker økonomien i flere land.

– Det vi ser, er mer nervøsitet i en allerede engstelig verden. Det er turistavhengige land som rammes av usikkerhet, som er døden for turistinntekter, sier Georgieva.

Hun advarer mot at investorer kommer til å holde seg unna, samt at priser på for eksempel forsikring kommer til å skyte i været. Flyktningstrømmen legger også press på land i regionen.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer