Tunisia

Tunisias president er død

Tunisias 92 år gamle president Beji Caid Essebsi er død, opplyser presidentpalasset.

Tunisias president Beji Caid Essebsi døde torsdag, 92 år gammel. Foto: AP / NTB scanpix
Tunisias president Beji Caid Essebsi døde torsdag, 92 år gammel. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Essebsi ble innlagt på et militærsykehus utenfor hovedstaden Tunis for en måned siden, men det er ikke kjent hva som forårsaket innleggelsen.

Torsdag døde han på sykehuset, opplyser presidentpalasset.

Essebsi, som tilhørte det sekulære Nidaa Tounes-partiet, var utenriksminister fra 1981 til 1986, og i 2011 var han også statsminister noen måneder. Han vant presidentvalget i 2014.

Tidligere i år kunngjorde Essebsi at han ikke ønsket å stille som kandidat i presidentvalget som etter planen skal holdes i november.

Valget blir det tredje presidentvalget siden Tunisias diktator Zine al-Abidine Ben Ali ble styrtet under den arabiske våren i 2011.

Tunisia regnes for å være det eneste landet som har utviklet et vellykket demokrati etter den arabiske våren. Etter forslag fra Essebi ble landet i fjor blant annet det første i araberverdenen til å innføre lik arverett for kvinner og menn.

Statsminister Youssef Chaded har siden august 2016 ledet en koalisjonsregjering som består av blant annet Nidaa Tounes og det moderate islamistpartiet Ennahda.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer