Tunge nyheter for Fannemel: Har skadet både korsbånd og menisk

Skihopperen Anders Fannemel pådro seg skade i både korsbånd og menisk da han falt Wisla i Polen torsdag. Dermed er sesongen hans etter all sannsynlighet over.

Anders Fannemel er på Olympiatoppen og får nærmere utredning for kneskaden han pådro seg i Wisla tidligere i uken. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Anders Fannemel er på Olympiatoppen og får nærmere utredning for kneskaden han pådro seg i Wisla tidligere i uken. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Det er ganske jævlig, egentlig. Det er kjedelig, og det blir veldig uvant. Jeg har reist rundt og hoppet på ski 200 dager pluss de siste ti årene. Jeg vet ikke hvordan dette blir i det hele tatt, sier Fannemel til NTB.

Han har akkurat fått resultatene etter å ha sjekket kneet hos Olympiatoppen. Torsdag gikk det galt for hopperen i polske Wisla. Han landet på 140 meter, gikk ut i spagaten og forlot bakken med store smerter i kneet.

Undersøkelsene viser at han har pådratt seg skade både i korsbånd og menisk i det venstre kneet.

– Det blir i hvert fall ni måneder uten skihopping. Sesongen ryker vel, sier en skuffet Fannemel.

Han hadde sjekket kneet også i Polen. Allerede da fikk han signaler om at det kunne vært korsbåndskade. Fannemel forsto fort at det var en alvorlig skade da han gikk over ende i Wisla.

– Jeg kjente jo med en gang jeg landet at dette var kneet. Jeg har sett mange hoppere gjøre det samme. Jeg skjønte at med den smerten jeg kjente, så var det nok alvorlig, sier han.

I tillegg til å være VM-vinner, er 28-åringen også tidligere verdensrekordholder i skihopping. I 2015 landet Fannemel på 251,5 meter. Den rekorden sto seg i to år.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer