TT: Sverige skal sende luftvern og stridsvogner til Ukraina

En ny svensk støttepakke til Ukraina vil kunngjøres i løpet av kort tid, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Også Sverige ligger an til å sende tyskproduserte Leopard 2-stridsvogner til Ukraina. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Også Sverige ligger an til å sende tyskproduserte Leopard 2-stridsvogner til Ukraina. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Luftvern og stridsvogner skal være noe av det som sendes, ifølge TTs opplysninger. Nyhetsbyrået sier Sveriges ellevte pakke med militær bistand vil bli presentert i løpet av uken.

Finland meldte torsdag at de sender tre Leopard 2-stridsvogner til Ukraina. Det svenske forsvaret bruker stridsvogner av samme type. Norge har tidligere oppgitt at vi gir åtte Leopard 2-vogner.

Forsvarsminister Pål Jonson ble onsdag spurte om Sverige kom til å gi Leopard-stridsvogner og svarte da:

– Vi er åpen for det og har en tett dialog, først og fremst med Tyskland, om dette.

Leopard-stridsvognene er produserte i Tyskland, og det trengs derfor tysk godkjenning for å gi dem til Ukraina.

Jonson understreket samtidig at Sveriges hovedbidrag til ukrainske bakkestyrker er de 50 stormpanservognene som allerede er lovet. Landet forbereder også en leveranse av artillerisystemet Archer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer