Tsunamivarsel sendt ut for USAs vestkyst

USAs nasjonale værtjeneste har utstedt et tsunamivarsel for landets vestkyst etter vulkanutbruddet som førte til tsunami i øystaten Tonga.

Et undersjøisk vulkanutbrudd nær Tonga i Stillehavet fører til tsunamivarsel i flere land. Foto: Japan Meteorology Agency via AP / NTB
Et undersjøisk vulkanutbrudd nær Tonga i Stillehavet fører til tsunamivarsel i flere land. Foto: Japan Meteorology Agency via AP / NTB Vis mer
Publisert

– En tsunami har blitt bekreftet, og noen virkninger av den kan ventes, sier USAs nasjonale værtjenestes tsunamivarslingssenter lørdag, skriver CBS.

Varselet gjelder for hele USAs vestkyst, fra California nær grensen til Mexico og videre opp til Alaska. Et varsel er også sendt ut for øydelstaten Hawaii, som ligger mellom Tonga og USAs vestkyst.

En stort utbrudd i en undersjøisk vulkan nær øystaten Tonga i Stillehavet førte til en tsunami på 1,2 meter som oversvømte hus.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer