Kraftig jordskjelv i Papua Ny-Guinea

Tsunamifaren avblåst

Et jordskjelv med styrke 7,5 har rystet Papua Ny-Guinea. Det er foreløpig ikke meldt om større skader.

Publisert
Sist oppdatert

Jordskjelvets episenter anslås å ligge rundt 45 kilometer nordøst for Kokopo og på 10 kilometers dybde, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

Grunne jordskjelv pleier å føre til større skader på jordoverflaten, men USGS anslår at skadene vil være små på grunn av den spredte bebyggelsen i området.

– Jordskjelvet var enormt, rett og slett enormt. Veldig skummelt, sier direktør Megan Martin ved hotellet Ropopo Plantation Resort i Kokopo.

– Det virker ikke som det er skader, men vi er ute og undersøker, sier hun videre.

Tsunamivarslingssenteret for Stillehavet (PTWC) varslet opprinnelig bølger opp mot en meter i høyde som kunne nå Japan, Taiwan, Filippinene og Indonesia, men faren synes å være over.

USAs føderale etat for hav- og atmosfæreforskning (NOAA) sendte ut tsunamivarsel for New Britain-øya i Papua Ny-Guinea, men også her er faren avblåst.

Det har foreløpig ikke kommet meldinger om alvorlige skader, men full oversikt vil ikke foreligge før det blir dagslys.

Ifølge en journalist fra AFP gikk strømmen i Kokopo etter skjelvet og det forekommer fortsatt etterskjelv i området.

I februar i fjor døde 150 personer i et jordskjelv med styrke 7,5 i Papua Ny-Guinea. Flere hundre bygninger ble ødelagt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer