Kraftig jordskjelv i Indonesia

Tsunamifare avblåst etter kraftig jordskjelv i Indonesia

Skjelvet målte 6,9, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

Publisert

Jordskjelvet hadde sitt senter i Molukksjøen, mellom nordlige deler av Sulawesi og Maluku, på 36 kilometers dybde, og det ble sendt ut tsunamivarsel for kystnære strøk i nærheten.

Skjelvet førte til at det ble sendt ut tsunamivarsel. Vannet forholdt seg imidlertid rolig, og tsunamifaren er nå over, ifølge Indonesias meteorologi-, geofysikk- og klimabyrå (BMKG).

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om skadde personer, men innbyggere i byen Ternate nord i Maluku forteller at de flyktet i panikk da jordskjelvet inntraff.

– Jeg gjorde meg klar til å legge meg til å sove da vinduene begynte å riste. Det var veldig kraftig. Jeg løp fra huset mitt og alle naboene mine flyktet også, sier han.

Indonesia ligger ved den såkalte ildringen rundt Stillehavet og er svært utsatt for jordskjelv og vulkanutbrudd.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.