Arbeidere bærer gjerder ved Excel exhibition centre i London. Myndighetene i Storbritannia sa tirsdag at de vil omgjøre konferansesenteret til et midlertidig sykehus med 4.000 sengeplasser for å håndtere pågangen av viruspasienter. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
Arbeidere bærer gjerder ved Excel exhibition centre i London. Myndighetene i Storbritannia sa tirsdag at de vil omgjøre konferansesenteret til et midlertidig sykehus med 4.000 sengeplasser for å håndtere pågangen av viruspasienter. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Vis mer

«Tsunami» av virusrammede pasienter ved sykehus i London

Flere sykehus i London oversvømmes av pasienter med covid-19, ifølge en representant for britiske helsemyndigheter.

Publisert

Chris Hopson, representant for ledere i den nasjonale helsetjenesten (NHS) og sjef for NHS Providers, sier at de har sett en «eksplosjon» i pågangen av alvorlig syke pasienter.

Han sammenlignet pågangen av pasienter ved sykehus i den britiske hovedstaden med en vedvarende tsunami.

– De snakker om bølge etter bølge etter bølge. Ordet som ofte brukes overfor meg er en form for vedvarende tsunami, sa Hopson i et radiointervju med BBC.

Det er ventet at smittetallene kommer til å øke drastisk i Storbritannia framover. Så langt er 463 virussmittede personer bekreftet døde, og 9.500 personer er bekreftet smittet.

Ti nye midlertidige sykehus skal settes opp i landet i løpet av den kommende tiden, ifølge britiske medier. Excel-konferansesenteret i London er en av fasilitetene som omgjøres til midlertidig sykehus og skal kunne huse 4.000 pasienter.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.