Tsunami av jord ruller mot dem

Denne kameramannen er altfor rolig!

(upublisert) Opprettet
Et dramatisk videoopptak fra Russland viser hvordan en bølge av jord raser over alt av trær, kraftlinjer og veier. Ordet jordskred dekker nesten ikke denne naturkatastrofens krefter – ingenting står i veien for «jordtsunamien»! Opptaket stammer fra 1. april og er filmet av en lokal russer, stort mer informasjon om videoen finnes ikke der ute. Men American Geophysical Union (AGU), en organisasjon med entusiastiske geofysikere som blogger om jordens og verdensrommets underlige verden, har konstatert med at dette er det som kalles en «earthflow». Det vil si jord eller sand blandet med vann som langsomt sklir nedover en helling. Tyngdekraften er syndebukken her og den river med seg alt som står i veien. Det både bloggerne i AGU og nettsamfunnet Science Alert er enige om er at kameramannen er altfor rolig mens han filmer tsunamien av jord som kommer mot ham.

Levert av

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.