Tsjetsjenias leder vil bruke taktiske atomvåpen i Ukraina

Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov tar til orde for bruk av såkalte taktiske atomvåpen i Ukraina.

Margarita Simonjan, som er leder for den russiske TV-kanalen RT, snakker med Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov under fredagens annekteringsseremoni i Moskva. Sted: Dmitry Astakhov / AP / NTB
Margarita Simonjan, som er leder for den russiske TV-kanalen RT, snakker med Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov under fredagens annekteringsseremoni i Moskva. Sted: Dmitry Astakhov / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov tar til orde for bruk av såkalte taktiske atomvåpen i Ukraina.

Kadyrovs kommentar kom etter at ukrainske styrker lørdag rykket inn i byen Lyman i Donetsk. Russiske myndigheter bekrefter at deres soldater har trukket seg tilbake.

– Min personlige mening er at mer drastiske tiltak bør settes i verk, som innføring av unntakstilstand i grenseområdene og bruk av taktiske atomvåpen, sa Kadyrov i et innlegg på sin Telegram-kanal.

Russlands president Vladimir Putin har tidligere antydet muligheten for atomvåpenbruk. I en tale tidligere i uken lovte han å ta i bruk alle midler for å forsvare områdene Russland hevder å ha annektert, også atomvåpen.

USAs sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan kommenterte fredag atomtruslene.

– Det er en risiko for at han vil vurdere dette, med tanke på alt det løse snakket og Vladimir Putins kjernefysiske sabelrasling. Vi har vært tilsvarende klare om hva konsekvensene av det vil bli, sa Sullivan, og føyde til:

– Vi ser ikke noen tegn til bruk av atomvåpen i nær framtid.

Han understreket at regjeringen i Washington kommuniserer direkte med Kreml om konsekvensene av et atomangrep.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer