Mannskaper og biler fra nødetatene utenfor stedet på Rosenhoff i Oslo, der politiet pågrep den nå tiltalte tsjetsjeneren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Mannskaper og biler fra nødetatene utenfor stedet på Rosenhoff i Oslo, der politiet pågrep den nå tiltalte tsjetsjeneren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Pågrepet i april 2018

Tsjetsjener tiltalt for å ha laget bombe

En 36 år gammel tsjetsjener er tiltalt for å ha laget en bombe som skulle brukes til å drepe en annen tsjetsjener.

Publisert

Mannen ble pågrepet under en væpnet aksjon på Rosenhoff i Oslo i april i fjor. Politiets bombegruppe bisto i aksjonen.

I tiltalen heter det at «torsdag 19. april 2018 i Oslo, var han i besittelse av en improvisert eksplosiv innretning (IED) som han hadde fremstilt av en VD-40 sprayboks fylt med fyrverkerikrutt og emballert med papp, papir og gaffateip. Han hadde til hensikt detonere innretningen på en navngitt tsjetsjener for å drepe vedkommende.»

Mannen er også tiltalt for grov vold mot en annen mann 17. januar i år. Ifølge tiltalen skal han har skåret mannen i hodet med kniv.

36-åringen er russisk statsborger med tsjetsjensk bakgrunn og kjent fra politiet fra tidligere. Han sitter for tiden i varetekt.

Saken starter i Oslo tingrett 2. september og retten har satt av tre dager til saken.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.