Pågrepet i april 2018

Tsjetsjener tiltalt for å ha laget bombe

En 36 år gammel tsjetsjener er tiltalt for å ha laget en bombe som skulle brukes til å drepe en annen tsjetsjener.

Mannskaper og biler fra nødetatene utenfor stedet på Rosenhoff i Oslo, der politiet pågrep den nå tiltalte tsjetsjeneren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Mannskaper og biler fra nødetatene utenfor stedet på Rosenhoff i Oslo, der politiet pågrep den nå tiltalte tsjetsjeneren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mannen ble pågrepet under en væpnet aksjon på Rosenhoff i Oslo i april i fjor. Politiets bombegruppe bisto i aksjonen.

I tiltalen heter det at «torsdag 19. april 2018 i Oslo, var han i besittelse av en improvisert eksplosiv innretning (IED) som han hadde fremstilt av en VD-40 sprayboks fylt med fyrverkerikrutt og emballert med papp, papir og gaffateip. Han hadde til hensikt detonere innretningen på en navngitt tsjetsjener for å drepe vedkommende.»

Mannen er også tiltalt for grov vold mot en annen mann 17. januar i år. Ifølge tiltalen skal han har skåret mannen i hodet med kniv.

36-åringen er russisk statsborger med tsjetsjensk bakgrunn og kjent fra politiet fra tidligere. Han sitter for tiden i varetekt.

Saken starter i Oslo tingrett 2. september og retten har satt av tre dager til saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer