Tsjekker etterforskes etter å ha kjørt i 417 km/t på tysk motorvei

Tysk påtalemyndighet undersøker om en tsjekkisk eiendomsmagnat brøt loven da han kjørte i 417 kilometer i timen med sin Bugatti Chiron på en tysk autobahn.

En tsjekker risikerer et rettslig oppgjør etter å ha kjørt i over 400 kilometer på offentlig motorvei med en Bugatti Chiron. I 2017 ble den samme modellen vist fram på Oslo Motor Show. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
En tsjekker risikerer et rettslig oppgjør etter å ha kjørt i over 400 kilometer på offentlig motorvei med en Bugatti Chiron. I 2017 ble den samme modellen vist fram på Oslo Motor Show. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Påtalemyndigheten i Stendal nordøst i Tyskland har tatt over saken og venter på å få oversendt all dokumentasjonen, sier en talsperson. Hittil har lokalt politi tatt seg av etterforskningen.

Selv om deler av det tyske veinettet ikke har noen fartsgrense, er det ikke helt fritt fram. Kappkjøring, ulovlige billøp samt «grovt irregulær og uaktsom kjøring i upassende hastighet» er ikke tillatt.

Radim Passer er foreløpig siktet for å ha bedrevet et ulovlig billøp, noe loven åpner for selv om han ikke kappkjørte med andre enn seg selv. Han risikerer opptil to år i fengsel.

Tsjekkeren skal ha lagt ut en video fra bilturen i januar, der speedometeret altså viste 417 kilometer i timen. Selv mener han kjøringen var forsvarlig og takker Gud for at det var gode forhold, som gjorde det lett å oppnå den ekstreme hastigheten.

– Det er god sikt, og bilen har en bremseevne som gjør det mulig, sier han ifølge nettstedet 24newsrecorder.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer