Trumps tidligere advokat må møte i retten: Anklaget for falske anklager

Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani må møte i retten, anklaget for å ha beskyldt valgfunksjonærer i Georgia for juks.

Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani må møte for en føderal domstol og svare på anklager om injurierende beskyldninger mot to valgfunksjonærer i Georgia. Foto: AP / NTB.
Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani må møte for en føderal domstol og svare på anklager om injurierende beskyldninger mot to valgfunksjonærer i Georgia. Foto: AP / NTB. Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

En føderal dommer har slått fast at injuriesaken til de to valgfunksjonærene, Ruby Freeman og datteren Wandrea’ ArShaye Moss, kan føres for retten.

Dommeren slår i sin kjennelse også fast at Giuliani har forsøkt å trenere rettsprosessen og dømte ham til å betale saksøkernes advokatutgifter, nærmere 1,4 millioner kroner.

Kjennelsen innebærer at saken mot Giuliani nå vil bli ført for en føderal domstol i Washington. Det blir opp til denne domstolen å avgjøre hvilken erstatning han eventuelt må betale til de to saksøkerne.

Giuliani har også fått en ny sjanse til å utlevere de opplysningene saksøkerne har krevd og risikerer nye straffesanksjoner dersom han nekter.

Den tidligere New York-ordføreren er også tiltalt i saken om valgpåvirkning i Georgia, sammen med blant andre Trump.

79-åringen anklages for å ha ledet an i Trumps forsøk på å overtale folkevalgte i Georgia og andre vippestater til å overkjøre velgernes vilje og utpeke falske valgmenn for å hindre at Joe Biden vant valget.

Giuliani har avvist alle anklagene.

Mer om