Trumps tale bekymrer norske politikere

Norske politikere reagerer på Donald Trumps tale der han hevder å ha vunnet valget mens stemmene fortsatt telles. Regjeringen ber om tålmodighet.

– Trumps tale i dag tidlig var ikke en demokratisk valgt leder verdig. Det gikk kaldt nedover ryggen på meg da jeg hørte den, skriver tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande på Twitter. Foto: Vidar Ruud / NTB
– Trumps tale i dag tidlig var ikke en demokratisk valgt leder verdig. Det gikk kaldt nedover ryggen på meg da jeg hørte den, skriver tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande på Twitter. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

– Som forventet er valget veldig jevnt. Nå må vi være tålmodige og la de etablerte demokratiske prosessene for å avklare en vinner gå sin gang. USA er et land med sterke institusjoner og over 200 års erfaring med å gjennomføre demokratiske valg, skriver Søreide i en epost til NTB.

– Vi ser fram til å videreføre det gode samarbeidet vi har med USA med den som velges til president, skriver hun.

Flere andre norske politikere er skarpere i tonen og reagerer på Donald Trumps tale fra Det hvite hus onsdag morgen norsk tid. Der sa han at han anså seg som en vinner, hevdet det pågikk valgfusk og krevde at stemmegivningen måtte stanse. Det hadde den allerede gjort, men tellingen pågår fortsatt.

Fordømmer

Tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande fordømmer talen.

– Trumps tale i dag tidlig var ikke en demokratisk valgt leder verdig. Det gikk kaldt nedover ryggen på meg da jeg hørte den. Heldigvis er det mange demokrater i USA, både med stor og liten D. Jeg setter min lit til dem i dag, skriver Grande på Twitter , som krever at alle stemmer må telle.

SVs Audun Lysbakken kaller Trump for en udemokratisk bølle og mener talen er dramatisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer