Trump varsler egen presidentordre om sosiale medier

Donald Trump vil torsdag signere en egen presidentordre om sosiale medier, ifølge Det hvite hus. USA-ekspert mener utspillet om forbud ikke må tas seriøst.

President Donald er rasende over at mikrobloggen Twitter la til en advarsel på en av meldingene hans og truet onsdag med regulering eller stengning. Torsdag vil Trump, ifølge Det hvite hus, signere en presidentordre som vil omfatte sosiale medier, opplyser Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald er rasende over at mikrobloggen Twitter la til en advarsel på en av meldingene hans og truet onsdag med regulering eller stengning. Torsdag vil Trump, ifølge Det hvite hus, signere en presidentordre som vil omfatte sosiale medier, opplyser Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke kjent hva innholdet vil være i ordren som USAs president ifølge Det hvite hus' kommunikasjonsdirektør Alyssa Farah skal signere torsdag.

Trump er rasende over at Twitter for første gang har merket to av meldingene hans som villedende etter at han tirsdag tvitret at stemmegivning per post ville føre til valgfusk. Twitter la til en lenke til fakta som viser det motsatte.

Onsdag truet presidenten med å stenge sosiale medier. Trump har selv rundt 80 millioner følgere på Twitter og bruker det aktivt som en kanal for direkte å spre sine ytringer. Han har postet over 52.000 innlegg på kontoen sin @realDonaldTrump.

USA-ekspert: Ikke et seriøst forslag

– Dette skal ikke sees på som et seriøst forslag, men som et politisk utspill, sier Erik Åsard, professor emeritus i Nord-Amerika-studier ved Uppsala universitet til nyhetsbyrået TT.

Han understreker at ytringsfriheten står sterkt i USA og ikke vil kunne endres av noen sinte Twitter-meldinger.

Heller ikke Frida Stranne, lektor i Nord-Amerika-studier ved Högskolan i Halmstad, tror det ligger i Trumps interesse å stenge eller begrense Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer