Demokratenes debatt

Trump, våpen, rasisme og helse på topp under demokratenes debatt

Kritikk av president Donald Trump, gratis helsevesen og våpenkontroll var temaer under debatten blant de ti gjenværende demokratiske presidentkandidatene.

Fra venstre senator Bernie Sanders, Tidligere visepresident Joe Biden (fra venstre), senator Elizabeth Warren under kveldens debatt blant de ti demokratiske presidentkandidatene i Houston, Texas. Foto: David J. Phillip/ AP/ NTB scanpix
Fra venstre senator Bernie Sanders, Tidligere visepresident Joe Biden (fra venstre), senator Elizabeth Warren under kveldens debatt blant de ti demokratiske presidentkandidatene i Houston, Texas. Foto: David J. Phillip/ AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

De opprinnelige 20 kandidatene var halvert til ti da den tredje debatten blant de demokratiske presidentkandidatene ble holdt i Houston, Texas torsdag kveld. Mens tidligere visepresident Joe Biden på forhånd var utpekt som favoritt, hadde de ni øvrige mye de ville bevise i løpet av debatten. Biden ble utsatt for kraftige angrep fra sine konkurrenter.

Senatorene Elisabeth Warren og Bernie Sanders befinner seg på den amerikanske varianten av ytre venstre innenfor det demokratiske partiet og forfekter det de kaller demokratisk sosialisme. De utfordrer Biden på en rekke områder med sine argumenter om at det offentlige må langt mer på banen i USA. Det gjelder helsevesen, skoler og ikke minst å gripe inn overfor den mektige våpenlobbyen som hindrer en effektiv politikk for å redusere USAs nedslående statistikk over antall drepte av skytevåpen. Så langt i år har over 10.000 mennesker blitt drept av skytevåpen i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer