Trump utestenges fra primærvalget i Maine

Delstatsmyndighetene i Maine diskvalifiserer Donald Trump fra deltakelse i Det republikanske partiets primærvalg.

Delstatsminister Shenna Bellows i Maine har konkludert med at Donald Trump ikke kan delta i primærvalget. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB
Delstatsminister Shenna Bellows i Maine har konkludert med at Donald Trump ikke kan delta i primærvalget. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Maines delstatsminister Shenna Bellows, en demokrat, kunngjorde dette natt til fredag norsk tid.

Bellows, som har delstatens valgsystem som sitt ansvarsområde, har konkludert med at Trump ikke kan stille som presidentkandidat på grunn av rollen han spilte i kongresstormingen 6. januar 2021.

Hun viser til en bestemmelse i grunnloven som nekter personer som har gjort seg skyldige i «opprør eller oppvigleri» å inneha et offentlig verv.

Beslutningen kan ankes til Maines høyesterett. Senere natt til fredag norsk tid opplyste Trumps valgkampstab at de går rettens vei for å omgjøre Bellows' avgjørelse.

Maine er den andre delstaten der Trump hindres fra å delta i primærvalget.

Bellow viser til samme bestemmelse som har rammet Trump i delstaten Colorado. Der diskvalifiserte Colorados høyesterett 19. desember Trump fra å delta i Republikanernes primærvalg. Det republikanske partiet i Colorado kunngjorde denne uken at det går til landets høyesterett i håp om å få omgjort dommen.

Det er ventet at Trump selv også kommer til å anke dommen fra Colorado.

(©NTB)