USAs presidentvalg 2020:

Trump ut mot kritikere i eget parti: - Vi har noen dumme personer

President Donald Trump langet på et velgermøte i Nevada ut mot «dumme» kritikere innad i Det republikanske partiet og oppfordret til samhold i partiet.

President Donald Trump sparket både mot kritikere i eget parti og til motstanderen Joe Biden da han møtte velgere på flyplassen i Carson City i Nevada søndag. Foto: Lance Iversen / AP / NTB
President Donald Trump sparket både mot kritikere i eget parti og til motstanderen Joe Biden da han møtte velgere på flyplassen i Carson City i Nevada søndag. Foto: Lance Iversen / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har noen dumme personer, sa Trump på arrangementet i Carson City søndag lokal tid.

Den siste tiden har flere republikanske politikere advart om dårlige meningsmålinger og om et potensielt «blodbad» i president- og kongressvalget 3. november.

Blant dem er senatorene Ted Cruz og Ben Sasse fra Nebraska. Sistnevnte har sagt at Trump smisker med diktatorer, behandler kvinner dårlig og bruker Det hvite hus som et selskap.

– Vi har denne fyren Sasse. Du vet, han ville komme med en uttalelse … Republikanerne må holde sammen, sa Trump.

Besøker vippestater

Trump kom med oppfordringen i det som er regnet som en avgjørende stat i det kommende valget. Nevada har ikke stemt for en republikansk presidentkandidat siden 2004.

Både Trump og Demokratenes Joe Biden har lagt opp å besøke flere vippestater i innspurten på valgkampen. Biden leder markert i nasjonale målinger, men har et mindre forsprang på Trump i målinger i vippestatene.

Både Donald Trump og Joe Biden forsøker nå å vinne stater som kan hjelpe dem å sikre seieren. Her er Biden på vei om bord i valgkampflyet på flyplassen i Raleigh-Durham i North Carolina. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
Både Donald Trump og Joe Biden forsøker nå å vinne stater som kan hjelpe dem å sikre seieren. Her er Biden på vei om bord i valgkampflyet på flyplassen i Raleigh-Durham i North Carolina. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB Vis mer

I et intenst forsøk på å ta igjen Biden på meningsmålingene dro Trump fra Nevada til California og tilbake igjen søndag for en dag pakket med valgarrangementer og pengeinnsamlinger. Mandag går turen videre til Arizona.

Trump brukte velgermøtet til å angripe Biden, skryte av sin økonomiske politikk og oppfordre velgerne om å stemme.

Drive-in-velgermøte

Den samme oppfordringen kom Biden med da han besøkte Durham i North Carolina, en annen nøkkeldelstat i valget. I alt har 20 prosent av velgerne i delstaten allerede stemt i delstaten, som Trump vant med 3,66 prosentpoeng i 2016, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Vi må holde på den enorme fremdriften, vi kan ikke slippe opp, oppfordret Biden på drive-in-velgermøtet.

Biden kritiserte også Trump for uttalelsen om at USA er over kneika med tanke på koronapandemien og sa at smittenivået i landet har steget til det høyeste nivået på flere måneder.

– Ting blir verre, og han fortsette å lyve til oss om tingenes tilstand, sa Biden.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer