USAs presidentvalg 2020:

Trump ut mot kritikere i eget parti: - Vi har noen dumme personer

President Donald Trump langet på et velgermøte i Nevada ut mot «dumme» kritikere innad i Det republikanske partiet og oppfordret til samhold i partiet.

President Donald Trump sparket både mot kritikere i eget parti og til motstanderen Joe Biden da han møtte velgere på flyplassen i Carson City i Nevada søndag. Foto: Lance Iversen / AP / NTB
President Donald Trump sparket både mot kritikere i eget parti og til motstanderen Joe Biden da han møtte velgere på flyplassen i Carson City i Nevada søndag. Foto: Lance Iversen / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har noen dumme personer, sa Trump på arrangementet i Carson City søndag lokal tid.

Den siste tiden har flere republikanske politikere advart om dårlige meningsmålinger og om et potensielt «blodbad» i president- og kongressvalget 3. november.

Blant dem er senatorene Ted Cruz og Ben Sasse fra Nebraska. Sistnevnte har sagt at Trump smisker med diktatorer, behandler kvinner dårlig og bruker Det hvite hus som et selskap.

– Vi har denne fyren Sasse. Du vet, han ville komme med en uttalelse … Republikanerne må holde sammen, sa Trump.

Besøker vippestater

Trump kom med oppfordringen i det som er regnet som en avgjørende stat i det kommende valget. Nevada har ikke stemt for en republikansk presidentkandidat siden 2004.

Både Trump og Demokratenes Joe Biden har lagt opp å besøke flere vippestater i innspurten på valgkampen. Biden leder markert i nasjonale målinger, men har et mindre forsprang på Trump i målinger i vippestatene.

I et intenst forsøk på å ta igjen Biden på meningsmålingene dro Trump fra Nevada til California og tilbake igjen søndag for en dag pakket med valgarrangementer og pengeinnsamlinger. Mandag går turen videre til Arizona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer