Trump: Under en annen administrasjon ville vaksinearbeidet tatt 3–5 år

Donald Trump hevder Pfizer-vaksinen har blitt til som følge av hans politikk, og at en annen president ville brukt opp mot fem år på å utvikle en vaksine.

Publisert

Det var presidentens budskap da han møtte pressen for første gang på en ukes tid fredag. Der hevdet han at Pfizer-vaksinen, som det denne uka ble kjent at beskytter 90 prosent av dem som får den, mot koronaviruset, er blitt til på grunn av Trump-administrasjonens vaksineprogram, Wharp Speed.

– Ledere fra flere land har ringt oss og gratulert oss med hva vi har klart å gjøre. Jeg vil gratulere alle som har vært med på dette, det har vært en fantastisk innsats, sier Trump.

– Gjennom Wharp Speed gjør vi det på ett år, hvis du hadde hatt en annen administrasjon, ville dette ha tatt tre, fire eller fem år etter min mening, sier Trump.

Presidenten sier at vaksinen snart vil bli godkjent, og at den da vil bli delt ut til førstelinjearbeidere og de som er i risikogruppen. Det store flertallet kan vente å få vaksinen tilgjengelig i april, sier Trump.

Trump anklager også Pfizer for å ha gjort en uheldig tabbe da selskapet sa de ikke var en del av Wharp Speed, ettersom de har fått føderale midler.

Alle som deltok på pressekonferansen, inkludert visepresident Mike Pence, brukte munnbind, utenom Trump selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer