President Trump har gjentatte ganger erklært seier over IS, samtidig som kampene har fortsatt på slagmarken i Syria. Foto: REUTERS/Joshua Roberts/ Scanpix.
President Trump har gjentatte ganger erklært seier over IS, samtidig som kampene har fortsatt på slagmarken i Syria. Foto: REUTERS/Joshua Roberts/ Scanpix. Vis mer

Trump truer potensielle IS-rekrutter med døden

USAs president Donald Trump hyller slutten på «kalifatet» og advarer ungdom som lar seg verve av IS, om at de kommer til å dø.

Publisert

– Til alle dere unge mennesker på internett som tror på ISIS' propaganda, dere kommer til å dø hvis dere slutter dere til dem, sa Trump i en uttalelse etter at den USA-støttede syriske militsen SDF erklærte seier over den ytterliggående islamistgruppa i Syria.

President Trump har gjentatte ganger erklært seier over IS, samtidig som kampene har fortsatt på slagmarken i Syria. Senest fredag hevdet han at IS var nedkjempet. Først lørdag kunne den kurderledede militsen SDF erklære at jihadistene var nedkjempet på landsbygda i Baghouz, som var det siste gjenværende IS-kontrollerte landområdet.

SDF advarer samtidig mot å tro at trusselen fra IS er over selv om gruppa er nedkjempet militært.

Trump lover at USA vil være årvåkne og fortsette å bekjempe IS-tilhengere hvor enn de er.

– Selv om disse feigingene innimellom dukker opp igjen, har de mistet all prestisje og makt. De er tapere og de kommer alltid til å være tapere, sier den amerikanske presidenten.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg hyller den globale koalisjonen mot IS etter seieren i Baghouz.

– Frigjøringen av det siste territoriet kontrollert av ISIS/Daesh er en bemerkelsesverdig bragd fra den globale koalisjonen, tvitrer Stoltenberg og påpeker at NATO er fast bestemt på å fortsette å bekjempe terrorisme.

ISIS og Daesh er andre forkortelser for IS.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.