Trump tilbake i valgkampen

USAs president Donald Trump holdt mandag sin første valgkamptale i Florida etter at han ble koronasmittet.

Flere tusener møtte fram for å høre og se president Donald Trump i Sanford i Florida mandag kveld. Foto: John Raoux / AP / NTB
Flere tusener møtte fram for å høre og se president Donald Trump i Sanford i Florida mandag kveld. Foto: John Raoux / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Det er flott å være tilbake i hjemstaten min Florida for å gjenoppta valgkampen offisielt, sa Trump foran en flere tusen mennesker stor folkemengde som sto tett i tett, de fleste av dem uten munnbind, ifølge nyhetsbyrået AP.

– Jeg er så full av energi etter bønnene deres og jeg er ydmyket over støtten deres, sa presidenten.

Bare timer i forveien opplyste presidentens lege Sean Conley i Washington at Trump har testet negativt flere dager på rad og ikke lenger er smittsom overfor andre.

Trumps valgmøte i Sanford mandag var første stopp på en hektisk uke som bringer ham til Pennsylvania, Iowa, North Carolina og Wisconsin.

Gjentok immun-påstand

På valgarrangementet mandag kveld gjentok Trump sin tidligere uttalelse der han hevdet at han er immun mot koronaviruset etter å ha vært smittet. Det er en påstand som møtes med skepsis i vitenskapelige kretser ettersom immunitet hos tidligere covid-19-pasienter har vist seg å kunne være kortvarig.

– Jeg føler meg så sterk, sa Trump til folkemengden.

– Jeg kunne ha kysset mennene og de vakre kvinnene i publikum, sa han videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer