Trump sparker sikkerhetssjef som sa valget var godt gjennomført

President Donald Trump tar til Twitter og sparker sjefen for USAs cybersikkerhetsbyrå. Årsaken er at Chris Krebs har sagt at valget ble gjennomført uten juks.

President Donald Trump tar til Twitter og sparker sjefen for USAs cybersikkerhetsbyrå. Årsaken er at Chris Krebs har sagt at valget ble gjennomført uten juks. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
President Donald Trump tar til Twitter og sparker sjefen for USAs cybersikkerhetsbyrå. Årsaken er at Chris Krebs har sagt at valget ble gjennomført uten juks. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Uttalelsen fra Chris Krebs om sikkerheten til valget i 2020 var svært unøyaktig, skriver Trump i en melding på Twitter.

Han kommer videre med en rekke påstander om at det var mange feil og omfattende juks ved gjennomføringen av valget, før han i en ny melding gir Chris Krebs sparken med umiddelbar virkning.

Krebs ledet Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CIAS), som er underlagt Det amerikanske sikkerhetsdepartementet, og var ansvarlig for datasikkerheten ved valget. Torsdag uttalte CIAS at det ikke var bevis for at noen stemmesedler var slettet eller tapt, eller at valget var påvirket på noe vis.

Byrået la til at det i alle delstater der valgresultater er jevnt, finnes et arkiv på papir som gjør det mulig å gjennomføre en eventuell ny opptelling av hver stemme og avdekke og rette mulige feil og mangler, skriver nyhetsbyrået AP.

– Amerika, vi har tiltro til sikkerheten til stemmen din. Det burde du også ha, tvitret Krebs.

Biden vant

Demokraten Joe Biden er utropt til USAs 46. president etter å ha beseiret republikaneren Trump i valget 3. november. Den endelige fordelingen av valgmenn er ikke klar, men Biden har foreløpig sikret seg 290 mot Trumps 217. Det trengs 270 for å vinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer