Trump snur - vil ikke offentliggjøre svaret likevel

USAs tidligere president Donald Trump avlyser en pressekonferanse neste uke der han skulle komme med et svar på anklagene i den omfattende tiltalen i Georgia.

Det blir ingen pressekonferanse for å svare på Georgia-tiltalen neste uke, melder Donald Trump. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB Foto: NTB
Det blir ingen pressekonferanse for å svare på Georgia-tiltalen neste uke, melder Donald Trump. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– I stedet for å offentliggjøre rapporten om det riggede og stjålne presidentvalget i Georgia i 2020 på mandag, vil advokatene mine heller legge fram bevisene i retten, skriver Trump på sitt eget sosiale medium Truth Social.

Trump ble tirsdag tiltalt på 13 punkter knyttet til forsøk på å undergrave resultatet av presidentvalget i 2020 delstaten Georgia. Samme dag varslet han en omfattende rapport om «presidentvalg-bedrageri» som skulle renvaske ham. Denne rapporten var 100 sider lang, sa Trump.

Men ettersom den ikke lenger skal offentliggjøres, er ikke pressekonferansen nødvendig, melder Trump torsdag.

Siden Trump tapte valget mot Joe Biden i 2020 har han gjentatte ganger kommet med feilaktige påstander om at valget var preget av omfattende fusk. Anklagene er tilbakevist av titalls domstoler, granskninger fra delstatsmyndigheter og medlemmer av Trumps egen administrasjon.

(©NTB)