Trump snur om Danmark: - En vidunderlig kvinne

To dager etter at Donald Trump kalte Danmarks statsminister avvisning av Grønland-kjøp for «vemmelig», kaller han henne for «en vidunderlig kvinne».

(Foto: Alex Brandon/AP Photo/NTB scanpix)
(Foto: Alex Brandon/AP Photo/NTB scanpix) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før USAs president Donald Trump satte seg på flyet mot Frankrike for helgens G7-møte fredag, sier han at han hadde en fin samtale med Danmarks statsminister Mette Frederiksen torsdag.

– Vi har et veldig godt forhold til Danmark, og vi har blitt enige om å snakkes senere. Men hun var veldig grei. Hun ønsket å snakke, og jeg setter stor pris på det, forteller Donald Trump og sier at Frederiksen er en «vidunderlig kvinne».

Ifølge dansk TV 2 var det Danmark som tok initiativ til å snakke med president Donald Trump på telefon torsdag. Her er statsminister Mette Frederiksen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / NTB scanpix
Ifølge dansk TV 2 var det Danmark som tok initiativ til å snakke med president Donald Trump på telefon torsdag. Her er statsminister Mette Frederiksen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau / NTB scanpix Vis mer

Donald Trump kunngjorde tidligere denne uken at han avlyste besøket til Danmark fordi statsminister Fredriksen ikke ønsket å diskutere salg av Grønland.

I en melding på Twitter omtalte han Frederiksens avvisning av Grønland-tilbudet for stygt og en fornærmelse mot USA.

– Jeg synes det var upassende og vemmelig. Slik snakker man ikke til USA, iallfall ikke under meg, sier han.

Torsdag snakket statslederne sammen på telefon, hvor de ifølge det danske utenriksdepartementet diskuterte behovet for å utvikle det videre samarbeidet mellom USA og Danmark, samt håndteringen av landenes felles sikkerhetspolitiske utfordringer.

Ifølge dansk TV 2 var det den danske regjeringen som tok initiativ til telefonsamtalen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer