Trump sier han møter i retten i bedragerisak mandag

Donald Trump sier han skal være til stede i retten i New York mandag når det sivile bedragerisøksmålet mot ham behandles.

Ekspresident Donald Trump var søndag på valgkampturné i Leighton, Ohio, hvor han blant annet satte navnetrekket sitt på landbruksmaskinen i bakgrunnen. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB
Ekspresident Donald Trump var søndag på valgkampturné i Leighton, Ohio, hvor han blant annet satte navnetrekket sitt på landbruksmaskinen i bakgrunnen. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB Vis mer
Publisert

I en melding på sin egen plattform Truth Social skriver ekspresidenten at han drar i retten for å «slåss for mitt navn og rykte».

I innlegget går han også hardt ut mot dommer Arthur Engoron og New Yorks justisminister Letitia James. Sistnevnte står bak søksmålet.

Trump er allerede funnet skyldig av dommeren i en kjennelse i forkant av hovedforhandlingen. Rettssaken vil stort sett dreie seg om hvor mye han og hans medsaksøkte, deriblant hans tre voksne barn, må betale i erstatning.

Ifølge dommeren overdrev Trump verdien av sine eiendelene med opp til 3,6 milliarder dollar for å sikre seg lån. Trump Organization er også fratatt forretningslisensen i New York.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer