Asap Rocky

Trump sender gisselforhandler til Sverige for å hjelpe A$AP Rocky

President Trump har sendt en spesialist på gisselsituasjoner til Stockholm for å få satt fri den voldstiltalte rapperen A$AP Rocky, melder The Washington Post.

Rapperen A$AP Rocky er tiltalt for voldsutøvelse og stilt for retten i Sverige. President Donald Trump behandler angivelig saken som en gisselsituasjon. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
Rapperen A$AP Rocky er tiltalt for voldsutøvelse og stilt for retten i Sverige. President Donald Trump behandler angivelig saken som en gisselsituasjon. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Trump er ifølge avisen svært engasjert i saken og har tatt til orde for at svenske myndigheter burde sette artisten på frifot. Sammen med to kompiser er rapperen stilt for retten for voldsutøvelse mot en 19-åring i Stockholm i slutten av juni.

Presidentens spesialutsending for gisselsaker, Robert C. O'Brian, er nå i Stockholm på oppdrag for POTUS, opplyser en tjenestemann i amerikansk UD til Washington Post. POTUS er forkortelse for presidenten i USA.

– Målet er å bringe Rocky, Bladimir og David hjem til sine venner og familier i USA. Tiden er inne for å få dem løslatt, sier tjenestemannen.

Trump ble for alvor interessert i saken da reality-ikonet Kim Kardashian og hennes mann, rapperen Kanye West, tok kontakt med presidentens svigersønn Jared Kushner for å be om hjelpe på Rockys vegne, skriver avisen.

Trump har flere ganger tvitret om at Rocky burde settes fri. I tillegg har han beskyldt Sveriges statsminister Stefan Löfven for å skuffe den afroamerikanske befolkningen i USA.

– Vi gjør så mye for Sverige, men synes ikke å få noe igjen for det. Sverige burde konsentrere seg om sitt egentlige voldsproblem. Sett Rocky fri! tvitret presidenten.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer