Trump saksøker sin tidligere advokat for over 500 millioner dollar

USAs ekspresident Donald Trump saksøker sin tidligere advokat Michael Cohen for 500 millioner dollar, ifølge rettsdokumenter.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cohen vitnet for storjuryen i New York som rett før påske reiste tiltale mot Trump på 34 punkter, i hovedsak knyttet til forfalskning av regnskap.

Fox News erfarer at Trump i søksmålet anklager Cohen for blant annet å ha brutt fortroligheten mellom klient og advokat og for urettmessig berikelse.

Michael Cohen har vært sentral i etterforskningen av den såkalte hysjpengesaken som førte til at Trump ble den første amerikanske ekspresidenten som er tiltalt i en straffesak. Her er han etter at han vitnet i storjuryen på Manhattan i mars. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB
Michael Cohen har vært sentral i etterforskningen av den såkalte hysjpengesaken som førte til at Trump ble den første amerikanske ekspresidenten som er tiltalt i en straffesak. Her er han etter at han vitnet i storjuryen på Manhattan i mars. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB Vis mer

Trumps advokater leverte det føderale søksmålet på 30 sider til en distriktsdomstol sør i Florida onsdag.

Mange søksmål

Trump har de siste par årene saksøkt CNN, Twitter, Facebook, Google, New York Times, niesen Mary Trump, delstatsmyndighetene i New York, Hillary Clinton, Kongressens granskningskomité for 6. januar og gravejournalisten Bob Woodward.

Donald Trump har gitt sitt første intervju etter han møtte møte i retten i New York. Video: AP. Vis mer

Cohen har vært sentral i etterforskningen av den såkalte hysjpengesaken som førte til at Trump ble den første amerikanske ekspresidenten som er tiltalt i en straffesak.

Cohen dømt til fengsel

Tiltalen mot Trump gjelder blant annet uriktig bokføring av utbetaling av såkalte hysjpenger. Det mest kjente tilfellet gjelder et beløp på 130.000 dollar til pornoskuespilleren Stormy Daniels. Hun fikk pengene av Cohen få dager før presidentvalget i 2016 for å holde munn om et seksuelt forhold hun sier hun har hatt med Trump.

Trump skal deretter ha skrevet månedlige sjekker til Cohen, hvorav noen ble utstedt fra presidentens egen bankkonto. Det er disse elleve sjekkene som utgjør en stor del av tiltalen.

Trump har erklært seg ikke skyldig i samtlige 34 tiltalepunkt.

Cohen erkjente seg skyldig i brudd på loven om valgkampfinansiering og ble i 2018 dømt til tre års fengsel, blant annet for å ha ordnet med betalingene til Daniels og en annen kvinne.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer