Trump saksøker Hillary Clinton

USAs ekspresident Donald Trump har saksøkt Hillary Clinton og flere andre demokrater som han mener har kommet med falske påstander om hans forhold til Russland.

President Donald Trump har gått til sak mot Hillary Clinton og en rekke andre demokrater for påstanden om at han deltok i en sammensvergelse med Russland før presidentvalget 2016. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB
President Donald Trump har gått til sak mot Hillary Clinton og en rekke andre demokrater for påstanden om at han deltok i en sammensvergelse med Russland før presidentvalget 2016. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Trump ønsker seg at saken avgjøres av en jury og krever 72 millioner dollar i erstatning.

– Fram mot presidentvalget i 2016 organiserte Hillary Clinton og hennes følgesvenner en utenkelig plan, en som sjokkerte samvittigheten og var en fornærmelse mot dette landets demokrati, heter det i søksmålet, som ble levert til en føderal domstol i Florida torsdag.

Her anklages Clinton og flere andre for å ha samarbeidet for å lage «et falskt narrativ om at deres republikanske motstander, Donald J. Trump, hadde samrøre med en fiendtlig fremmed makt».

De anklages også for forfalskning av bevis, for å ha ført politiet bak lyset og for å ha misbrukt tilgangen til svært sensitive data.

– Dette er så opprørende, ødeleggende og opphissende at selv Watergate-hendelsene blekner i sammenligning, heter det videre.

Blant dem som er saksøkt, er Clintons valgkampsjef John Podesta, tidligere FBI-direktør James Comey og Christopher Steele, en tidligere britisk etterretningsoffiser som sto bak et dokument som inneholdt kompromitterende opplysninger om Trump.

Trump har gjentatte ganger stemplet dokumentet som falskt, og avisen The New York Times kom fram til at det manglet bevis for mange av påstandene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer