President Donald Trump ønsker ikke at Demokratene skal få tilgang til dokumenter om hans næringsvirksomhet og personlige økonomi. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
President Donald Trump ønsker ikke at Demokratene skal få tilgang til dokumenter om hans næringsvirksomhet og personlige økonomi. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Vis mer

Donald Trump

Trump saksøker banker

President Donald Trump har saksøkt Deutsche Bank og Capital One for å hindre at de utleverer dokumenter om hans næringsvirksomhet til Kongressen.

Publisert

Bankene ble mandag saksøkt både av Trump, hans sønner Eric og Donald jr., datteren Ivanka og selskapet Trump Organization.

Målet er å unngå at bankene utleverer opplysninger om Trumps næringsvirksomhet. To komiteer i Representantenes hus, hvor Demokratene har flertall, har stevnet bankene for å få tilgang til dokumentene.

Lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, har sagt at han vil finne ut om russere har brukt hvitvaskede penger i sine transaksjoner med Trump Organization. Dette er et ledd i arbeidet med å undersøke eventuell utenlandsk påvirkning på amerikansk politikk, ifølge Schiff.

Trump og hans familie mener på sin side at dokument-kravet er et forsøk på å trakassere presidenten og lete etter materiale som kan skade ham politisk.

Demokratene i Representantenes hus forlanger også å få utlevert Trumps selvangivelser fra amerikanske skattemyndigheter. Trump og hans regjering forsøker å hindre at dette skjer.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer