Donald Trump

Trump saksøker banker

President Donald Trump har saksøkt Deutsche Bank og Capital One for å hindre at de utleverer dokumenter om hans næringsvirksomhet til Kongressen.

President Donald Trump ønsker ikke at Demokratene skal få tilgang til dokumenter om hans næringsvirksomhet og personlige økonomi. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
President Donald Trump ønsker ikke at Demokratene skal få tilgang til dokumenter om hans næringsvirksomhet og personlige økonomi. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Bankene ble mandag saksøkt både av Trump, hans sønner Eric og Donald jr., datteren Ivanka og selskapet Trump Organization.

Målet er å unngå at bankene utleverer opplysninger om Trumps næringsvirksomhet. To komiteer i Representantenes hus, hvor Demokratene har flertall, har stevnet bankene for å få tilgang til dokumentene.

Lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, har sagt at han vil finne ut om russere har brukt hvitvaskede penger i sine transaksjoner med Trump Organization. Dette er et ledd i arbeidet med å undersøke eventuell utenlandsk påvirkning på amerikansk politikk, ifølge Schiff.

Trump og hans familie mener på sin side at dokument-kravet er et forsøk på å trakassere presidenten og lete etter materiale som kan skade ham politisk.

Demokratene i Representantenes hus forlanger også å få utlevert Trumps selvangivelser fra amerikanske skattemyndigheter. Trump og hans regjering forsøker å hindre at dette skjer.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer