Trump oppfordrer til å avvise Ukraina-pakke

Tidligere president Donald Trump oppfordrer republikanerne i Kongressen til å avvise en pakke som omfatter fortsatt militærhjelp til Ukraina.

Donald Trump, her i Des Moines i januar, er sterkt imot pakken som det er blitt tverrpolitisk enighet om i Senatet. Han ber partifellene i Kongressen om å stemme nei. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Donald Trump, her i Des Moines i januar, er sterkt imot pakken som det er blitt tverrpolitisk enighet om i Senatet. Han ber partifellene i Kongressen om å stemme nei. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Det melder nyhetsbyrået AFP.

I Senatet, det øvre kammeret i Kongressen, er politikere fra både Republikanerne og Demokratene blitt enige om et kompromiss som omfatter grensetiltak og militærhjelp til Israel og Ukraina.

I en melding lagt ut i sosiale medier sier imidlertid Trump at grensetiltakene ikke bør knyttes til hjelp til utlandet. Den tidligere presidenten antas å bli Republikanernes presidentkandidat i høstens valg.

- Ikke vær dumme! Vi trenger en separat grense- og immigrasjonslov. Den skal ikke være knyttet til utenlandsk hjelp på noen måte eller form, skriver Trump.

Forslaget er utarbeidet etter flere måneder med forhandlinger. I begge partier finnes imidlertid både tilhengere og motstandere av tiltakene, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Mange observatører peker på at Trump sannsynligvis ønsker å bruke situasjonen ved grensen til Mexico og immigrasjon som en hovedsak i sin valgkamp.

Ifølge majoritetsleder Chuck Schumer i Senatet, skal det stemmes over forslaget senest onsdag. Om man oppnår de nødvendige 60 stemmene, er fortsatt uklart.

Republikaneren Mike Johnson, lederen for Representantenes hus, sier imidlertid at pakken vil være «død ved ankomst» hvis den når dit. Sjansen for å få den gjennom, synes enda mindre etter Trumps uttalelse.

Mer om