Trump om ulovlige innvandrere: - De ødelegger nasjonens blod

Donald Trump sier han aldri har lest «Mein Kampf» og ikke sitere Hitler når han sier at ulovlige innvandrere i USA «forgifter og ødelegger Amerikas blod».

Donald Trump kritiseres for å bruke en retorikk som minner om Adolf Hitler, men bedyrer at han aldri har lest nazistlederens politiske manifest «Mein Kampf». Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB
Donald Trump kritiseres for å bruke en retorikk som minner om Adolf Hitler, men bedyrer at han aldri har lest nazistlederens politiske manifest «Mein Kampf». Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

På et velgermøte i delstaten Iowa snakket Trump igjen om ulovlige innvandrere på en måte han har blitt kritisert for tidligere fordi den minner om Hitlers språkbruk og bidrar til fremmedfrykt.

– Det er sant. De ødelegger nasjonens blod. De liker ikke når jeg sier det. Jeg har aldri lest «Mein Kampf», sa Trump og understreket at Hitler brukte språket på en helt annen måte.

I sitt politiske manifest «Mein Kampf» (Min kamp) skrev Tysklands fremtidige diktator at «Alle store kulturer i historien har gått til grunn utelukkende fordi den opprinnelige kreative rasen døde ut gjennom forgiftning av blodet».

I tillegg til å lede Tyskland gjennom tolv år med diktatur og undertrykking, startet Adolf Hitler andre verdenskrig og sto bak holocaust – folkemordet på europeiske jøder og massedrap på flere politiske, etniske og sosiale minoriteter.

Trump var i byen Waterloo i Iowa i forkant av den første republikanske nominasjonskampen, som holdes i delstaten 15. januar.

Den tidligere presidenten ligger langt foran de andre som kjemper om å bli partiets presidentkandidat.