Trump og barna må forklare seg i svindelsak

Donald Trump og de to eldste barna hans har gått med på å forklare seg i etterforskningen av mulig svindel med verdifastsettelse av eiendommer.

Tidligere president Donald Trump, sønnen Donald jr. og datteren Ivanka må forklare seg under en om anklagene om mulig svindel med verdifastsettelse av eiendommer. Foto: AP / NTB.
Tidligere president Donald Trump, sønnen Donald jr. og datteren Ivanka må forklare seg under en om anklagene om mulig svindel med verdifastsettelse av eiendommer. Foto: AP / NTB. Vis mer
Publisert

– Hittil i etterforskningen har vi funnet mange bevis som indikerer at Donald Trump og Trump Organization feilaktig og uredelig verdsatte flere eiendeler og fremstilte disse verdiene for finansinstitusjoner for å oppnå økonomiske fordeler, opplyste New Yorks justisminister Letitia James tidligere i år.

Hun innkalte USAs tidligere president, sønnen Donald Jr. og datteren Ivanka som vitner i saken, for å få dem til å forklare seg under ed.

Trump har tidligere kalt den tre år lange etterforskningen «en heksejakt», men både han og de to barna har nå gått med på å avgi forklaring i neste måned, ifølge ABC News.

Dersom ikke en høyere rettsinstans griper inn, vil de tre måtte møte på kontoret til Letitia James 15. juli. Dette ble klart da en ankedomstol i forrige måned avviste Trumps argument om at etterforskningen mot ham er politisk motivert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer