USA og Nord-Korea

Trump: Nytt møte med Kim Jong-un kan skje snart

USAs president Donald Trump sier at et nytt møte med Nord-Koreas leder Kim Jong-un kan finne sted «snart».

Sør-Koreas president Moon Jae-in og USAs president Donald Trump møttes i New York mandag. Foto: Evan Vucci /AP / NTB scanpix
Sør-Koreas president Moon Jae-in og USAs president Donald Trump møttes i New York mandag. Foto: Evan Vucci /AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi får se. Akkurat nå vil mange at det skal skje. Jeg vil vite hva som kan komme ut av det. Vi kan få vite mye før møtet finner sted, sier Trump.

Ifølge den sørkoreanske parlamentarikeren Kim Min-ki vil samtalene om en atomnedrustningsavtale mellom USA og Nord-Korea trolig gjenopptas innen to til tre uker. Han sier det er snakk om samtaler på «arbeidsnivå».

Kim kom med opplysningen etter et lukket møte i nasjonalforsamlingen i Seoul tirsdag, der landets sikkerhetstjeneste informerte de folkevalgte om hvordan den vurderer muligheten for at diplomatiet rundt Nord-Koreas atomprogram fortsetter.

Både Sør-Korea og Japan har oppmuntret USA til møter med Nord-Korea for å få på plass en atomnedrustningsavtale, samt en stans i det nordkoreanske regimets missiltesting.

Sør-Koreas president Moon Jae-in var blant flere ledere som møtte Trump under FNs hovedforsamling i New York mandag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer