Trump-kampanjens kommunikasjonssjef publiserte falsk forside

Trump-valgkampens kommunikasjonsdirektør Tim Murtaugh ble raskt satt på plass av Washington Times etter at han hadde publisert en falsk avisforside.

(Foto: AFP/NTB)
(Foto: AFP/NTB) Vis mer
Publisert

Søndag tvitret Murtaugh et bilde som angivelig ble tatt i Trump-valgkampanjens hovedkvarter i Virginia, skriver New York Daily News.

Bildet viste en forside fra Washington Times med overskriften «President Gore», en henvisning til det omstridte valget i 2000 der ikke Al Gore, men George W. Bush vant. Til bildet skrev han følgende tekst som han også la ut på Twitter:

– God morgen medarbeidere i Trump-kampanjens hovedkvarter – en påminnelse om at mediene ikke velger presidenten, skrev Murtaugh.

Men Washington Times påpekte raskt overfor Murtaugh at forsiden ikke var ekte.

– Disse bildene er blitt manipulert. The Washington Times hadde aldri noen «President Gore»-overskrift, svarte avisen Murtaugh på Twitter.

– Vi ønsker også å legge til at herr Murtaugh har blitt offisielt orientert via epost om denne feilen, la avisen til.

Kort tid etter fjernet Murtaugh Twitter-meldingen.

Ifølge Buzzfeed News dukket den falske overskriften første gang opp på internett i 2010, ti år etter det omtalte valget.

Også den republikanske politikeren Paul Gosar fra Arizona hadde publisert en melding på Twitter som etterpå ble slettet. I meldingen kalte han Bush en «ekspert i å stjele valg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer