Trump kaller Kongress-stormerne for «gisler»

Tidligere president Donald Trump kaller dem som har blitt fengslet etter stormingen av Kongressen i 2021 for «gisler».

Tidligere president i USA Donald Trump holdt et valgkamparrangement i Houston torsdag. Der sa han blant annet at de som har fått fengselsstraff etter stormingen av Kongressen er gisler. Foto: Michael Wyke / AP / NTB
Tidligere president i USA Donald Trump holdt et valgkamparrangement i Houston torsdag. Der sa han blant annet at de som har fått fengselsstraff etter stormingen av Kongressen er gisler. Foto: Michael Wyke / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Trump kom med utspillet under et valgkampmøte i Houston i Texas torsdag.

– Jeg kaller dem gisler, ikke innsatte. Jeg kaller dem gisler, og det som har skjedd er en skam, sa Trump.

Han refererte til dem som har fått fengselsstraff for sin rolle i stormingen av den amerikanske Kongressen 6. januar 2021.

Ved starten av valgkamparrangementet gjorde Trump en militær hilsen. Samtidig ble en sang spilt inn av dømte etter stormingen av Kongressen spilt. Trump har selv bidratt til å lage sangen sammen med «J6 Prison Choir».

Fanatiske Donald Trump-tilhengere tok seg da inn i bygningen i et forsøk på å hindre at de folkevalgte utropte Joe Biden til valgets vinner.

Trump hevder stadig at det var omfattende valgfusk som førte til at han tapte valget i 2020 mot Joe Biden, til tross for at dette er avvist i en lang rekke rettsavgjørelser.

Den tidligere presidenten er selv tiltalt i fire ulike saker knyttet til forsøkene på å omgjøre valgresultatet i 2020. Han har tidligere fremstilt rettssakene mot seg som politisk motiverte.

Til tross for dette leder Trump stort på meningsmålingene blant dem som prøver å bli republikanernes presidentkandidat i 2024.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer