Trump ilagt munnkurv igjen

En føderal dommer har på nytt pålagt ekspresident Donald Trump munnkurv i saken der han anklages for å ha forsøkt å endre valgresultatet i 2020.

Tidligere president Donald Trump er ilagt munnkurv igjen i den føderale saken der han anklages for å ha prøvd å endre valgresultatet i 2020. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB
Tidligere president Donald Trump er ilagt munnkurv igjen i den føderale saken der han anklages for å ha prøvd å endre valgresultatet i 2020. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB Vis mer
Publisert

Dommer Tanya Chutkan påla Trump etter anmodning fra justisdepartementet. 20. oktober opphevet hun munnkuveren midlertidig etter at Trumps advokater anket beslutningen.

Søndag kveld ble Trump på nytt pålagt munnkurv, melder Reuters.

Munnkurven pålegger Trump å ikke uttale seg om justisdepartementets spesialrådgiver i saken, Jack Smith, eller andre vitner som kan bli innkalt til å forklare seg Trumps angivelige forsøk på å endre valgresultatet.

Trump har erklært sin uskyld i anklagene om planlegging av ulovlig innblanding i opptelling av stemmer og hindring av godkjenningen av valgresultatet.

Trump har tidligere kalt Smith «sinnssyk galning» og «kjeltring», samt flere andre fornærmelser.

Trump er involvert i fire ulike saker. I alle sakene har han kommet med nedsettende kommentarer om aktorene, samt mot delstaten New Yorks justisminister som har reist sivil bedragerisak mot Trump.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer