President Donald Trump er full av lovord om hunden som ifølge ham jaget IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi inn i en mørk tunnel der han skal ha utløst en bombevest og tatt tre barn med seg i døden. Mandag tvitret han et bilde av den ikke navngitte hunden. Foto: Det hvite hus / AP / NTB scanpix
President Donald Trump er full av lovord om hunden som ifølge ham jaget IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi inn i en mørk tunnel der han skal ha utløst en bombevest og tatt tre barn med seg i døden. Mandag tvitret han et bilde av den ikke navngitte hunden. Foto: Det hvite hus / AP / NTB scanpix Vis mer

Trump hyller hunden som jaget Baghdadi i døden

Den ikke navngitte hunden i Pentagons tjeneste, som ble skadd da amerikanske soldater slo til mot IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi, er alt tilbake i tjeneste.

Publisert

USAs president var raskt ute med å hylle den «nydelige» og «talentfulle» hunden som ifølge ham jaget IS-lederen i døden i en mørk tunnel.

Forsvarssjef Mark Milley fulgte opp og var også full av ros om hunden og dens «fantastiske innsats» da de amerikanske spesialstyrkene stormet Baghdadis skjulested i Syria.

Amerikanske medier ville straks ha navnet på hunden, men Pentagon nekter og fastholder at både navn og øvrige detaljer må være gradert – hemmeligstemplet.

Mandag tvitret imidlertid Trump et usladdet bilde av hunden, som er av rasen belgisk malinois, men som fortsatt er navnløs.

– Vi har et avgradert foto av en fantastisk hund (navnet er ikke avgradert) som gjorde en STORARTET JOBB i å fange og drepe lederen av IS, Abu Bakr al-Baghdadi!, skriver den amerikanske presidenten.

Ifølge den amerikanske forsvarssjefen ble hunden bare «lettere skadd og er nå på bedringens vei».

Den befinner seg fortsatt på slagmarken og er tilbake i tjeneste, sammen med sin hundefører, opplyser Milley.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.