Den islamske stat

Trump hevder IS-områdene i Syria er gjenerobret

President Donald Trump hevder igjen at IS nå er helt nedkjempet i Syria, men kampene om Baghouz fortsatte fredag.

IS-OMRÅDE GJENEROBRET: Trump har i flere dager hevdet at den endelige seieren over IS i Syria var rett rundt hjørnet, og ifølge Trumps talskvinne, Sarah Sanders, er seieren nå et faktum. Foto: Maya Alleruzzo/AP/NTB Scanpix.
IS-OMRÅDE GJENEROBRET: Trump har i flere dager hevdet at den endelige seieren over IS i Syria var rett rundt hjørnet, og ifølge Trumps talskvinne, Sarah Sanders, er seieren nå et faktum. Foto: Maya Alleruzzo/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Trumps talskvinne Sarah Sanders opplyste fredag at «100 prosent» av de tidligere IS-kontrollerte områdene i Syria er gjenerobret av USA-støttede styrker og sa at Trump var orientert av fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan om dette.

Like etter sa Trump det samme og viste journalister kart over regionen.

Trump har i flere dager hevdet at den endelige seieren over IS i Syria var rett rundt hjørnet, og ifølge Sanders er seieren nå et faktum.

Fredag fortsatte imidlertid de USA-støttede SDF-opprørerne sin offensiv mot Baghouz-området nordøst i Syria, nær grensa til Irak.

Ifølge journalister på bakken kontrollerer den ytterliggående islamistgruppa IS fortsatt en liten lomme land i landsbyen, der det kunne høres granatbeskytning og sees røyk fredag ettermiddag.

En av SDFs øverste ledere, Jia Furat, opplyste tidligere på dagen at det fortsatt pågikk kamper mot IS på flere fronter i området.

– Kampene er harde, og IS viser at de akter å holde ut så lenge som mulig, het det i en kunngjøring fra SDF.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer