Trump hevder han blir pågrepet tirsdag – ber tilhengere protestere

USAs tidligere president skriver på det sosiale mediet Truth Social at han vil bli pågrepet tirsdag. Han ber tilhengerne protestere og «ta landet tilbake».

Donald Trump hevder han vil bli pågrepet tirsdag og oppfordrer til protester og til å ta landet tilbake. Arkivfoto: Evan Vucci / PAP / NTB
Donald Trump hevder han vil bli pågrepet tirsdag og oppfordrer til protester og til å ta landet tilbake. Arkivfoto: Evan Vucci / PAP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I innlegget gjentar han de udokumenterte om at presidentvalget – og nasjonens hjerte – ble stjålet.

– Vi er blitt et døende tredje verden-land. Den amerikanske drømmen er død, skriver Trump i et innlegg som i sin helhet er skrevet med store bokstaver.

Ekspresidenten skriver at amerikanske patrioter bures inne som dyr, mens «kriminelle og venstrefolk går fritt omkring, brenner og dreper uten konsekvenser. Millioner strømmer inn gjennom våre åpne grenser. (...) Selve levesettet vårt trues av kriminalitet og inflasjon».

Han hevder videre at lekkasjer fra påtalemyndigheten på Manhattan indikerer at landets «tidligere president og Republikanernes fremste kandidat med god margin» – altså ham selv – vil bli pågrepet tirsdag.

– Protester, ta landet vårt tilbake, lyder oppfordringen på slutten av innlegget.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer