Trump hevder å ha vunnet valget – selv om mange stemmer gjenstår å telle

– Slik jeg ser det, har vi allerede vunnet dette valget, sier Donald Trump. Han hevder den amerikanske nasjon utsettes for valgfusk og en massiv svindel.

President Donald Trump hevdet i sin tale i Det hvite hus at han i praksis har vunnet valget i USA. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
President Donald Trump hevdet i sin tale i Det hvite hus at han i praksis har vunnet valget i USA. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert

I en tale mens stemmene telles i USA, gikk Trump gjennom de foreløpige resultatene i en rekke delstater. Han hevdet at han hadde vunnet vippestatene Pennsylvania og Michigan, selv om det gjenstår mange stemmer å telle der.

Dette gjør Trump tilsynelatende svært sikker på at han vil vinne hele presidentvalget - selv om det så langt slett ikke er noen garanti for det.

– Vi kommer til å vinne dette. Og slik jeg ser det, har vi allerede vunnet, sa Trump.

– Stor svindel

Trump kom også med anklager om juks og valgfusk i sin korte tale. Han hevdet at «vår nasjon utsettes for en stor svindel», og at USAs høyesterett vil måtte ta stilling til saken.

– Vi kommer til å gå til høyesterett. Vi ønsker at all stemmegivning må stanse, sa presidenten.

I USA har stemmegivningen allerede stanset, men stemmetellingen pågår en rekke steder. Før talen hevdet Trump på Twitter at hans motstandere forsøker å «stjele» valget. Meldingen ble skjult av Twitter.

– På vei mot seier

Etter Trumps tale kom visepresident Mike Pence på scenen og sa at Trump var på vei mot seier. Pence brukte ikke formuleringer som at valget allerede var vunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer