Trump har fått gjennomført sin 13. henrettelse

Bare fem dager før Joe Biden overtar som president, har USA gjennomført sin 13. føderale henrettelse, den siste mens Donald Trump har makten.

Motstandere mot dødsstraff demonstrerer i Terre Haute, der den 13. føderale henrettelsen under Donald Trump ble gjennomført fredag. Foto: Austen Leake / The Tribune-Star via AP / NTB
Motstandere mot dødsstraff demonstrerer i Terre Haute, der den 13. føderale henrettelsen under Donald Trump ble gjennomført fredag. Foto: Austen Leake / The Tribune-Star via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dustin Higgs (48) er den tredje personen som er blitt henrettet med en giftsprøyte denne uken.

Aldri tidligere har en administrasjon brukt så mye ressurser på å få henrettet flest mulig før en ny president overtar makten. Det er også første gang på 120 år at så mange føderale henrettelser blir gjennomført i løpet av én presidentperiode.

Joe Biden er kjent som motstander av dødsstraff, mens Donald Trump er en ivrig tilhenger.

Henrettelsen av Higgs fant sted i et fengsel i Terre Haute i delstaten Indiana fredag. Han ble for drøyt ti år siden dømt for å ha bortført og drept tre unge kvinner i et naturreservat i 1996.

Hevdet han var uskyldig

I sin siste uttalelse, var han rolig og fastholdt at han var uskyldig.

– Jeg ga ikke ordre om drapene, sa han.

Fra et rom som var reservert for Higgs familie, kunne man i flere minutter høre en kvinne gråte idet han fikk giftsprøyten og etter hvert sluttet å bevege seg.

Dommen falt i en føderal domstol, og ettersom Trump har gjeninnført dødsstraff på føderalt nivå etter en 17 år lang pause, kunne han henrettes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer