Trump har aldri hatt mindre støtte i folket

Donald Trump har aldri hatt mindre støtte som president. I Gallups siste måling før han forlater Det hvite hus, er kun 34 prosent fornøyde med ham.

(Foto: AP/NTB)
(Foto: AP/NTB) Vis mer
Publisert

Ifølge Gallup har Trump i snitt hatt støtte blant 41 prosent gjennom presidentperioden. Det er drøyt fire prosentpoeng lavere enn alle forgjengerne hans i tiden etter at Gallup begynte å føre statistikken i 1938.

Trump har tidligere vært nede på 35 prosent, blant annet etter at han ikke fordømte vold under en samling av høyreekstreme i Charlottesville i 2017.

Meningsmålingen er utført mellom 4. og 15. januar. 6. januar ble Kongressen stormet av støttespillere av presidenten, som forsøkte å hindre de folkevalgte i å godkjenne Joe Bidens valgseier.

Støtten minket etter valget

Andelen som er fornøyde med Trump, minket med 12 prosentpoeng etter valget.

Gallup skriver at støtten til tidligere presidenter som har vært på vei ut av embetet, i snitt har økt med 7 prosentpoeng i perioden mellom valget og innsettelsesseremonien.

Trump nådde toppen med 49 prosents støtte tidlig i 2020, da han sto overfor riksrett i Senatet, og tidlig i koronapandemien. Han er den eneste presidenten som ikke har kommet over 50 prosent på Gallups målinger.

Polarisert USA

Gallup-målingene tegner et bilde av et svært splittet USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer