Trump gjør nytt forsøk på å stanse utlevering av skattepapirer

USAs president Donald Trump gjør et forsøk på å hindre at skattemeldingene hans blir utlevert til en granskningskomité i Kongressen.

USAs tidligere president Donald Trump. Foto: José Luis Villegas / AP / NTB
USAs tidligere president Donald Trump. Foto: José Luis Villegas / AP / NTB Vis mer
Publisert

Trump leverte mandag inn en hasteanke for å få domstolen til å sette en midlertidig stopper for utleveringen. Det er finansdepartementet som etter planen skal gi skattemeldingene hans videre til en demokrat-kontrollert komité i Representantenes hus.

Lavere rettsinstanser har konkludert med at komiteen har et bredt mandat til å motta skattemeldinger og har avvist Trumps forsøk på å stanse utleveringene.

Hvis Trump greier å overbevise USAs høyeste domstol om at skattemeldingene ikke kan utleveres ennå, vil han eventuelt kunne forsinke en endelig avgjørelse helt til den nye Kongressen åpner i januar.

Hvis Republikanerne vinner flertall i Representantenes hus i mellomvalget i november, vil de kunne droppe kravet om å få skattemeldingene utlevert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer