USA-valget:

Trump gikk på ny smell i retten

- Kan du fortelle meg hvordan dette kan rettferdiggjøres?

Biden-vennlige demonstranter terger Trump-støttespillere utenfor opptellingslokalet i Philadelphia under en demonstrasjon i dagene etter valget. Foto: Rebecca Blackwell/AP/NTB
Biden-vennlige demonstranter terger Trump-støttespillere utenfor opptellingslokalet i Philadelphia under en demonstrasjon i dagene etter valget. Foto: Rebecca Blackwell/AP/NTB Vis mer
Publisert

En føderal dommer avviser påstandene fra Donald Trump og Republikanerne om at valgresultatet i Pennsylvania er ugyldig. Det kan formelt godkjennes mandag.

Valgresultatet, som viser at Demokratenes Joe Biden vinner delstaten med en margin på over 80.000 stemmer, kan godkjennes, slår den føderale Matthew Brann fast.

Rettsavgjørelsen blir sett på som et kraftig skudd for baugen for forsøket på å endre valgresultatet i Pennsylvania. Dommeren avfeier påstandene som ekstreme. Brann ble utvnevnt av Obama i 2012, men han er republikaner, og jobbet flere år i partiet, melder CNBC.

Trumps advokater, med Rudy Giuliani i spissen, hevdet krav i grunnloven ble brutt da valgkretser tok ulike strategier i bruk for å varsle velgerne om mulige feil ved forhåndsstemmer.

Trump-leiren mener det faktum at to enkeltvelgere ikke fikk anledning til å rette opp feil som gjorde deres stemmesedler ugyldige, gjør at andre valgkretser ikke hadde rett til å hjelpe velgere med å rette opp feilene.

Giuliani: På vei til høyesterett

Kjennelsen var ventet. Allerede i rettsforhandlingene gjorde Brann det klart at han sterkt motsatte seg Giulianis argumenter. Flere ganger irettesatte dommeren Trumps advokat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer