Trump fordømmer Russlands angrep på Ukraina – og roser Putin

USAs tidligere president Donald Trump fordømmer det russiske angrepet på Ukraina, men skryter igjen av Vladimir Putins intellekt.

Tidligere president Donald Trump ble møtt med varm applaus av sine tilhengere under Conservative Political Action Conference (CPAC) i Florida lørdag. Foto: John Raoux / AP / NTB
Tidligere president Donald Trump ble møtt med varm applaus av sine tilhengere under Conservative Political Action Conference (CPAC) i Florida lørdag. Foto: John Raoux / AP / NTB Vis mer
Publisert

Under sin tale på det årlige møtet i den konservative organisasjonen Conservative Political Action Conference (CPAC) gjentok Trump påstandene om fusk i presidentvalget der han tapte mot Joe Biden.

Videre hevdet han at krigen i Ukraina skyldes Bidens «svakhet».

– Som alle skjønner, hadde aldri denne grusomme katastrofen skjedd hvis valget vårt ikke ble rigget, sa Trump, til stor applaus lørdag kveld lokal tid.

– Problemet er ikke at Putin er smart – selvfølgelig er han smart. Det virkelige problemet er at våre ledere er så dumme, sa Trump.

Samtidig fordømte han angrepet på Ukraina som «rystende».

– Det russiske angrepet på Ukraina er rystende. Vi ber for det stolte folk i Ukraina. Gud velsigne dem, sa Trump.

Han antydet langt på vei at han vil stille igjen i presidentvalget i 2024.

–Den 24. november 2024, vil de (Demokratene) få føle det som aldri før. Vi gjorde det to ganger, og vi vil gjøre det igjen. Vi kommer til at gjøre det igjen. En tredje gang, sa han, med henvisning til å vinne det amerikanske presidentvalget.

I den 86 minutter lange talen var det også flere kjente toner, og Trump var innom det «radikale venstre» og dets «heksejakt» mot ham, «woke-tyranniet» og «kanselleringskulturen».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer