Donald Trump

Trump får massiv kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golf­klubb: - Åpenbar korrupsjon

«Maktmisbruk» og «korrupsjon» blir Donald Trumps beslutning kalt om at neste års G7-toppmøte skal avholdes på hans private golfanlegg i Florida.

Doral-anlegget eid av Trump-familien er stedet hvor G7-toppmøtet skal arrangeres i juni neste år. Foto: AP / NTB scanpix
Doral-anlegget eid av Trump-familien er stedet hvor G7-toppmøtet skal arrangeres i juni neste år. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Neste års møte mellom lederne for G7-landene skal holdes på Trumps Doral-anlegg i Miami 10.–12. juni. Ifølge fungerende stabssjef Mick Mulvaney var golfklubben «det beste stedet» blant en rekke andre lokaler i USA å holde toppmøtet.

Men flere medlemmer av Kongressen og organisasjoner kritiserer avgjørelsen som demokrater har kalt «blant de mest skamløse eksemplene på presidentens korrupsjon».

– Han utnytter embetet og tar beslutninger på vegne av regjeringen for å få personlig økonomisk vinning, sier Jerry Nadler, demokrat og lederen av justiskomiteen i Representantenes hus, i en uttalelse.

– Utrolig

Kunngjøringen kommer i en tid der Trump anklager sin demokratiske rival Joe Bidens familie for å ha hatt personlig vinning av den tidligere visepresidentens politiske embete.

Nadler lover at Trumps «siste maktmisbruk» ikke kommer til å påvirke riksrettsprosessen mot ham.

– Dette er utrolig. Gitt de potensielle konsekvensene han står overfor for å misbruke embetet for sin egen vinning, ville vi trodd at han i hvert fall for en periode ville gå klar i saker som åpenbart er korrupsjon. I stedet er det dobbelt opp, sier administrerende direktør Noah Bookbinder i organisasjonen Citizens for Responsibility and Ethics.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer