Donald Trump sier han og Kim Jong-un kom godt overens i Vietnam, selv om toppmøtet mellom dem ikke kan sies å ha vært en suksess. Trump sier han har stoppet nye planlagte sanksjoner for de er unødvendige akkurat nå. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Donald Trump sier han og Kim Jong-un kom godt overens i Vietnam, selv om toppmøtet mellom dem ikke kan sies å ha vært en suksess. Trump sier han har stoppet nye planlagte sanksjoner for de er unødvendige akkurat nå. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer

Sanksjoner mot Nord-Korea

Trump dropper nye sanksjoner mot Nord-Korea

Donald Trump bekrefter at han vil stoppe innføringen av nye sanksjoner mot Nord-Korea. Han mener landet har lidd nok.

Publisert

Fredag utdypet Trump budskapet han kom med i en Twitter-melding for en uke siden. Da overrasket han det politiske miljøet i Washington med en beskjed om at han ville droppe sanksjonene finansdepartementet hadde forberedt.

– De lider fælt i Nord-Korea. de har det vanskelig i Nord-Korea. Og jeg tror ytterligere sanksjoner er unødvendige nå. Det betyr ikke at jeg kan innføre dem senere, men nå er de unødvendige, sa Trump til journalister ved godset hans i Florida.

Trump sier også at han fortsatt setter pris på vennskapet med Nord-Koreas autoritære leder Kim Jong-un. Forrige måned endte toppmøtet mellom de to lederne uten at de kom fram til noen avtale eller slutterklæring.

– Vi kom godt overens. Vi forstår hverandre. Jeg synes det er viktig å bevare et sånt forhold så lenge du kan, sa presidenten.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.