Trump delte video med «hvit makt»-slagord

USAs president Donald Trump har retvitret en video der en tilhenger roper «hvit makt», et rasistisk slagord brukt av hvite høyrenasjonalister.

USAs president Donald Trump måtte tåle kraftig kritikk etter å ha delt en video med støtende innhold på sin Twitter-konto. Alex Brandon, File/AP Photo/NTB Scanpix)
USAs president Donald Trump måtte tåle kraftig kritikk etter å ha delt en video med støtende innhold på sin Twitter-konto. Alex Brandon, File/AP Photo/NTB Scanpix) Vis mer

Det hvite hus sier at Trump ikke hørte det rasistiske slagordet i videoen han delte søndag morgen.

Meldingen lå ute i nesten fire timer før den forsvant fra presidentens Twitter-konto etter at det kom kraftige reaksjoner i amerikanske medier.

– Takk til de flotte menneskene i The Villages, skrev Trump da han delte klippet.

The Villages er boligområde for pensjonister i Florida der scenen tilsynelatende ble filmet. Tidlig i klippet roper en mann som sitter i en golfbil med pro-Trump-skilt og -flagg, «white power».

– Støtende

Videoen viser også folk som demonstrerer mot Trump og som roper blant annet «nazi» og «rasist» til Trumps tilhengere.

– Presidenten er en stor fan av The Villages. Han hørte ikke den ene uttalelsen som kom i videoen. Det han så, var den flotte entusiasmen fra sine mange tilhengere, sier Det hvite hus' talsmann Judd Deere i en kort uttalelse etter at videoen var fjernet.

Tim Scott, Republikanernes eneste svarte senator, var raskt ute med å ta avstand fra presidentens tvitring søndag morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer