Trump ber justisministeren starte etterforskning av Biden

President Donald Trump ber justisminister William Barr innlede en etterforskning av motkandidat Joe Biden og sønnen Hunter.

President Donald Trump ber justisdepartementet innlede etterforskning av Joe Biden, motkandidaten i høstens presidentvalg. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB
President Donald Trump ber justisdepartementet innlede etterforskning av Joe Biden, motkandidaten i høstens presidentvalg. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB Vis mer
Publisert

Nyhetsbyrået AP skriver at det er første gang Trump rett ut ber Barr om å igangsette en etterforskning av Biden og sønnen.

Presidenten har flere ganger delt en artikkel fra New York Post, som omtaler et angivelig møte som Hunter Biden hadde fikset mellom sin far Joe Biden og en ansatt i det ukrainske gasselskapet Burisma.

Joe Biden var da USAs visepresident.

– Vi må få justisministeren til å handle. Han må handle, og han må gjøre det fort. Han må sette noen på saken. Dette er alvorlig korrupsjon og må bli kjent før valget, sier Trump i et intervju med Fox & Friends.

– Ikke i kalenderen

Joe Bidens valgkampteam har kommentert anklagene ved å si at det ikke finnes noe møte mellom Biden og noen Burisma-ansatt i hans kalender. Biden selv avviser at han har gjort noe galt.

Trump har flere ganger tidligere anklaget Biden for korrupsjon uten å kunne dokumentere påstandene. Han har ennå ikke sagt noe om hvilke konkrete lovbrudd han mener Biden har begått, men har likevel antydet overfor velgerne at Biden hører hjemme i fengsel.

Nå ser han ut til å ville gjøre dette til en sentral sak mindre enn to uker før presidentvalget og rett før han skal møte Biden i en TV-sendt debatt torsdag kveld amerikansk tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer