Trump ber høyesterett stanse utlevering av dokumenter til granskningskomité

USAs tidligere president Donald Trump tyr til høyesterett i et siste forsøk på å hindre at 6. januar-komiteen får tilgang til dokumenter.

Tidligere president Donald Trump under en opptreden i Wellington, Ohio tidligere i år. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo
Tidligere president Donald Trump under en opptreden i Wellington, Ohio tidligere i år. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo Vis mer
Publisert

En føderal ankedomstol avviste for to uker siden Trumps forsøk på å hindre komiteen innsyn i dokumentene fra hans tid i Det hvite hus.

Kongresskomiteen gransker hendelsene 6. januar, da Trump-støttespillere, blant dem folk fra høyreradikale grupper, tok seg inn i Kongressen i et forsøk på å stanse godkjennelsen av Joe Bidens valgseier.

Det var ventet at Trump ville anke avgjørelsen til høyesterett. Det er dokumenter på til sammen 770 sider som Donald Trump ønsker å holde hemmelig. Dokumentene inneholder notater fra Trumps nærmeste medarbeidere, memorandum fra Det hvite hus' pressesekretær og utkast til talen holdt av den tidligere presidenten den 6. januar.

Trump har utnevnt tre av de ni dommerne i USAs høyesterett.

(©NTB)

Mer om